Különleges tengeri jachtok hódítanak a Balatonon!

A történet 2007 áprilisában kezdődött, amikor Fehér Sándor először lépett Gerő András Magnifique nevű kétárbocosának fedélzetére,mely nemrég érkezett a Balatonra.

A Magyarországon addig gyakorlatilag ismeretlen, a világ tengerein viszont nagy népszerűségnek örvendő NAUTICAT 36 típusú hajó rögtön ámulatba ejtette.

"Amikor a talpad alatt recseg a teakfa, szemed előtt suhan a táj, tarkódat simogatja a lágy szellő, a napfény megcsillan az árbocon, és vízpermet hűsíti a bőrödet, akkor, abban a pillanatban tudod, hogy megtaláltad a helyed, a természet része vagy. Ezt az élményt semmilyen szórakoztató elektronika nem helyettesítheti, mert ez maga az élet."

Ezt az érzés kerítette hatalmába, és ejtette rabul Sándort a Nauticat fedélzetén. Több évtizedes filmes és hajós múlt mellett is újat nyújtott, teljesen lenyűgözte és elkápráztatta.

Nem vitás, ez szerelem volt első látásra. Még akkor ősszel, Angliában, Southamptonban rá is talált arra a 19 éves szépségre, mely egy kalandos út során 2007. december 6-án megérkezett hazánkba. A szállításból szinte csak az aznap roppant elfoglalt Mikulás maradt ki, de szebb tündért talán még ő sem látott. Az ALCINA azóta büszkén szeli a magyar tenger habjait.

A hajózás története során folyamatosan vetekszik egymással a teljesítmény és a kényelem iránti igény. A Nauticat az ideális megoldás, melyben mindkét szempont ideális mértékben érvényesül.

A Nauticat Hungary alapitói:

Fehér Sándor

Zempléni Éva

 

Egy kis információ a Nauticat hajókról:

A NAUTICAT hajók készítője a Siltala Yachts, Finnország Turku nevű városában. A szó jelentése a nautical: tengeri/hajózási (angol) szóból ered. A 33-as 1966 óta készül, és mára mintegy 1200 darab hajózik világszerte. A 33 és 51 lábas méretek között számtalan hajótípus létezik, hogy minden igényt kielégítsenek a Nauticat kedvelői számára. A valóban minőségi hajók közé tartozik, és minden tengeren és óceánon megállja a helyét.

Mit is jelent Nauticat tulajdonosnak lenni?

A Nauticat egy legenda a motoros vitorlások között, egyeseknek csak drága hóbort, míg sokak számára egy álom. A tulajdonosok viszont pontosan tudják, hogy a Nauticat nem csak egyszerűen egy hajó. A Nauticat egy életfilozófia, s akinek a tulajdonában van, nap mint nap megéli azt a felülmúlhatatlanul varázslatos érzést, amit egy ilyen hajó nyújtani tud.

Balatonfüredről:

Füred lakóinak és vendégeinek életformáját, magatartását mindenkor alapvetően meghatározta a történeti hagyomány. Idegenforgalma századokra nyúlik vissza és miután a füredi savanyúvizet gyógyvízzé illetve gyógyforrássá nyilvánították 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től a Szőlő és a Bor Nemzetközi városa.

A város arról is nevezetes, hogy itt tartják a Balatonon megrendezett vitorlásversenyek legnagyobb részét, például a a Balaton Kék Szalagja vitorlásversenyt, melyen minden évben több mint 600 hajó indul. A város több európa és világbajnokságnak is helyet ad, melyek nagyrésze a vitorlázással kapcsolatos de más sportágak versenyeit it itt rendezik. Ezek a programok már tavasz elejétől későőszig szórakoztatják az érdeklődőket Ismertségét elsősorban mediterrán jellegű klímájának és szénsavas forrásainak köszönheti. Ma az itt muködő Állami Szívkórházban hasznosítják gyógyászati céllal a források vizét, emellett a Kossuth forrásnál a Berzsenyi kútnál, a Szekér Ernő forrásnál és a Schneider kútnál kóstolhatjuk meg a híres füredi savanyúvizet. A Szívkórházban sok szívbeteg nyerte vissza egészségét, köztük a híres Nobel díjas hindu költő, Rabindranath Tagore (1926-ban járt itt), akiről sétányt neveztek el a tó partján.

A város hihetetlenül gazdag történeti emlékhelyekben. Ezek legnagyobb részét átalakították, felújították. Előfordul, hogy napjainkban más szerepet töltenek be, mint egykor, de Füred kultúrájához tartoznak. Számos olyan nevezetes villa és kúria található a városban, melynek tulajdonosa jelenlétével hozzájárult Balatonfüred arculatának alakításához és messze földre elvitte hírét. A város újabban már áprilistól novemberig változatos kulturális programokkal is várja kedves pihenni és szórakozni vágyó vendégeit.