Horgászat a Balatonon

Halállomány

A Balaton vizében számos halfaj él. A leghíresebb talán a balatoni fogassüllő. A balatoni süllők tulajdonságai a Balaton vizének köszönhetően eltérnek más vizek süllőjétől, melyet még a tudomány is elismer, bár a rendszertan mégsem sorolja önálló csoportba.
A fogassüllő (Stizosteidon lucioperca) teste megnyúlt, oldalról enyhén lapított. A feje hosszú, de a testhez viszonyítva nem nagy. Háta sötét, szürkészöld, oldala ezüstös alapszínű, hasa sárgásfehér. A hátvonaltól kb. a test közepéig 8-12 sötét sáv húzódik. Hátúszói és a farúszó fekete foltsorokkal díszítettek. Húsa fehér, zsírtalan és szinte szálka nélküli.
A pontyból ízletes halászlé és rántott hal készíthető. Balatoni eredetű, barnahúsú tömeghal a garda. A keszeg erősen szálkás, de ízletes, jellegzetes balatoni hal.
A vándorhalak közül az angolna fordul elő nagyobb mennyiségben.
A fehér amur és a fehér busa állomány betelepítésből származik.

A tóban élő leggyakoribb halfajok:

pontyamurbusa
kárászcompókeszegfélék
balincsukasüllő
kősüllőangolnaharcsa

Feltételek

A horgászáshoz horgász-engedély szükséges. A mennyiségi- és méretkorlátozásokról, fogási tilalmi időkről részletes tájékoztatás található a Balatoni Halászati Rt. honlapján, az alábbi címen: www.balatonihalgazdalkodas.hu

Szolgáltatásaink:

Nappali és éjszakai süllő horgászat a vitorláson. Igény szerint segítünk kedves vendégeinknek a horgászhelyek és módszerek kiválasztásában. Balatonfüreden 2 horgászbolt is a pecások rendelkezésére áll.