5 fajta bor kóstolása

VIVAMUS BOROK

  0.  Welcome bemelegítő aszútörköly pálinka

  1. Vivamus Tokaji Száraz Furmint 2006
  2. Vivamus Tokaji Száraz Szamorodni 1995
  3. Vivamus Tokaji Édes Sárgamuskotály 2008
  4. Vivamus Tokaji Édes Szamorodni 1995
  5. Vivamus Tokaji 5 puttonyos Aszú 2000

Program ár: 3.500 Ft/fő + áfa
(a kóstolokat minimum 5 személytől inditjuk)

HUDÁK BOROK:

  1. Örvényesi Irsai Olivér 2012 - száraz minőségi fehérbor
  2. Csopaki Olaszrizling 2012 - száraz minőségi fehérbor
  3. Tihanyi Kékfrankos Rosé 2012 - száraz minőségi rozébor
  4. Csopaki Cabernet Sauvignon 2009 - száraz minőségi vörösbor
  5. Késői Szüretelésű Csopaki Olaszrizling 2000 - félédes minőségi desszertbor


A kóstoló ára:

5-10 fő 3500,-Ft/fő + Áfa, 
10+ fő 3.000,-Ft/fő + Áfa.

A Hudák Borászat a Balatonfüred-Csopaki borvidéken található; egy saját ültetvényeiről minőségi bort készítő családi vállalkozás. A tulajdonosok, apa és fia mindketten hivatásos borászok. Az ültetvények elhelyezkedését tekintve elsődleges szempont volt a jó talajú, déli lejtésű területek kiválasztása. A Balaton északi partján a víztükör által visszavert napfény és hő ezekben a dűlőkben fejti ki leginkább áldásos hatását. A termőterületek Aszófőn, Balatonfüreden, Balatonudvariban, Csopakon, Örvényesen és Tihanyban találhatóak.

A Hudák Pincészet borászai több szakmai díj birtokosai, nemzetközi borversenyen elért kiemelkedő eredmény mellett boruk már volt „Balatonfüred Város Bora”, valamint Hudák Zoltánt megválasztották az Év szőlősgazdájának Balatonfüreden. Hudák Mátyás a Balatonvin Borlovagrend legfiatalabb teljes jogú tagja.

A pincészet a következő fajtákat termeszti: olaszrizling, chardonnay, irsai olivér, szürkebarát, kékfrankos, cabernet sauvignon, tramini. A borok reduktív eljárással készülnek, így még inkább megőrzik a gyümölcs eredeti illat- és íz anyagát.